vineri, 26 august 2022

ERASMUS+ KA2 - CHANGE YOUR LIFESTYLE! (MAI 2022, SPAIN)

 

Proiect ERASMUS+, KA229, 

STRATEGIC PARTNERSHIP FOR SCHOOLS ONLY 

“Change your lifestyle”, în Valencia , Spania

În perioada 23-27 mai  2022, în Valencia, Spania  s-a desfășurat  mobilitatea cu titlul ”Europe Tastes Festival” (Festivalul gusturilor Europene) din cadrul Proiectului  ERASMUS+, KA229, STRATEGIC PARTNERSHIP FOR SCHOOLS ONLY “Change Your Lifestyle!”, număr de referință 2019-1-RO01-KA229-063230la care au participat   profesori și  copii din România, Turcia, Grecia, Spania și Slovenia. România a fost reprezentată de prof. Mirela Florentina Mazilu, coordonatoarea proiectului,împreună cu Dna. director prof. Bobric Petronela și prof. Gontariu Ioana Andrada, alături de  8 elevi din clasele  a IV-a A, a V-a D, a VI-a A și  a VII-a A de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava: Murariu Sofia Ana, Chisăliță Ariana- Maria,Filip Iustin , Malinovschi Oiver, Teodosie Viviana Elena, Papuc Radu Andrei, Jurețchi Mihnea Ionuț și Apetrii Smaranda Ioana.

 

Stilul de viață sănătos reprezintă o doză  corectă de exerciții fizice, un regim alimentar rațional, o conversație plăcută  cu prietenii și o noapte bună de somn. Scopul educațional al evenimentului din Spania a fost promovarea unui stil de viață sănătos în rândul elevilor prin jocuri, dans și exerciții fizice.

Profesorii au participat la schimburi de informații, de noi metode și instrumente de predare cu profesorii din țările partenere. Întâlnirea a facilitat înțelegerea și toleranța mentalității oamenilor din diferite țări, deschizând noi orizonturi, învățând despre politica educațională din diferite țări și dezvoltând competențe interculturale,sociale și lingvistice.

Elevii și-au îmbogățit exprimarea în limba engleză participând la diverse jocuri de spargerea gheții și au legat prietenii frumoase cu elevii spanioli, care împreună cu familiile lor, i-au însoțit prin  cele mai impresionante locații ale Valenciei si au avut parte de activiăți recreative.

 

Accentul a fost pus pe importanța unei alimentații sănătoase,  desfășurându-se activități de tip

,,Master Chef”, unde elevii au fost împărțiți pe grupe care  au avut de  realizat un mic dejun sănătos respectând atât regulile de igienă, cât și alegerea unor alimente sănătoase. Au participat la diferite  workshop-uri care s-au desfășurat în școală , precum și in aer liber, având ca sarcini îndeplinirea unor pași pentru descoperirea unor cuvinte sănătoase ascunse..Au luat parte la o activitate, la care a fost invitat un doctor care le-a prezentat  beneficiile unei diete sănătoase, precum și importanța sportului în viața de zi cu zi. Ei au vizitat un loc special în care au aflat cum se realizează monumentele sculpturale spectaculoase care sunt amplasate pe străzile și piețele orașului pentru a fi admirate înainte de a ceda in fața flăcărilor, apoi au fost conduși la muzeu, pentru a cunoaște mai bine informații legate de  Festivalul Fallas, fiind totodată o oportunitate unică de a le  admira pe fiecare în parte  de aproape. Joi, au fost în vizită la Oceanografic, unde au văzut peste 500 de specii marine diferite din principalele mări și oceane ale planetei,au vizionat o reprezentație spectaculoasă a delfinilor și au privit țestoasele marine,expoziția de foci, colonia pinguinilor etc. Elevii s-au bucurat de arhitecturile gotice ale centrului vechi, s-au plimbat printr-un întreg complex desprins parcă din filmele SF ( Orașul Artelor și al Științelor).

Evenimentul a oferit oportunitatea de a trăi o minunată experiență de învățare care a creat o punte între diferite culturi și a transmis cât de importante sunt principiile unui stil de viață sănătos.



Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Coltul-cititorului/2022-05-30/Proiect-ERASMUS-KA229-STRATEGIC-PARTNERSHIP-FOR-SCHOOLS-ONLY-Change-your-lifestyle-in-Valencia-Spania#ixzz7g1BZob37
Follow us: @monitorulsv on Twitter | Monitorul.de.Suceava on Facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu